‘Grijpstuif’ in de voorjaarsvakantie; “Het wordt een leuke en uitdagende leeromgeving”

0
145

GRIJPSKERK – SWgZ-medewerker Bart Brandts Buys en SWgZ-stagiaire Anouk Zuidema organiseren, mede dankzij Sport in Zuidhorn en SWgZ, op dinsdag 1 maart een sportinstuif in Sporthal Bokkediek in Grijpskerk. “Elk jaar wordt er een activiteit georganiseerd in de voorjaarsvakantie”, legt Brandts Buys uit. “En dit jaar heeft Anouk het idee bedacht van de sportinstuif. En de naam ook”, vult hij lachend aan.

Sport en Bewegen-studente Anouk begint vrolijk te vertellen: “Het gaat Grijpstuif heten”, lacht ze. “Het wordt dit jaar wat anders dan andere jaren. Voorheen moest iedereen zich opgeven en werd er in teams een bepaalde sport gedaan. Maar dit jaar kunnen alle jongeren gewoon langskomen, zonder aanmelding of verplichtingen. Er worden allerlei verschillen sporten klaargezet, zodat iedereen kan doen wat hij of zij leuk vindt.”

Er zullen verschillende sporten en activiteiten te doen zijn in de sporthal. Onder andere ‘Klim & klauteren’, ‘Chaosbal ’ en ‘Free running’ zullen de revue passeren op 1 maart. “Er zal van alles te doen zijn”, vult Brandts Buys aan. “Zodat het wat ‘laagdrempeliger’ is voor iedereen. Normaal geven groepen zich op, en is het lastiger voor jongeren om zich bijvoorbeeld individueel op te geven. Of komen er alleen kinderen en jongeren die al sporten. Maar in dit geval zal het voor iedereen toegankelijk zijn en is iedereen welkom. Zonder opgave. Het wordt een leuke en uitdagende leeromgeving”, lacht hij. “Waar jongeren en kinderen zich op sportgebied kunnen oriënteren.”

Wel was het voor de twee een pittige opgave, want er moet rekening gehouden worden met alle leeftijden. Maar daar hebben ze een oplossing voor gevonden. “In de ochtend, van 10:00 tot 12:00 uur komen de kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Dan bouwen we alles in een uur tijd om, en komen ’s middags, van 13:00 tot 15:00 uur de jongeren van 12+. Want voor de oudere kinderen moet het toch wat uitdagender zijn.”

Enthousiast beginnen ze te vertellen over het free runnen. “Het free runnen krijgt een grote plek in de sporthal”, begint Brandts Buys. “We doen dit in samenwerking met Witteborgh Sport, zij organiseren zelf ook free runnen, dus dat gedeelte laten we aan hun over.”