Ren naar de stembus en kies het Beste Bedrijf van de Streek

0
134
STREEK_Call_to_action

STREEK – Voor de vijfde keer organiseert De Streekkrant de verkiezing ‘het Beste Bedrijf van de Streek’! Dé verkiezing van het jaar die de gemoederen bezig houdt, ondernemers hun beste beentje voor laat zetten en waarbij een deskundige jury het winnende bedrijf kiest.

De verkiezing ‘het Beste Bedrijf van de Streek’ is vijf jaar geleden begonnen als eenmalige actie om het vijfjarig bestaan van de Streekkrant te vieren. Maar omdat de eerste editie zo’n groot succes was, zijn we de jaren daarna lekker doorgegaan met de competitie. En dit jaar trekken we de champagne open en mogen we dus alweer het vijfjarig jubileum van de verkiezing vieren. En nog steeds is het net zo’n groot succes als de eerste editie.

De opzet is nog steeds hetzelfde als het eerste jaar: De Streekkrant gaat samen met een jury op pad om een winnaar de kiezen tussen alle bedrijven die meedoen. Eerst worden er uit alle stemmen drie bedrijven gekozen die in de finale komen te staan, dan kiest de jury uit de drie finalisten een winnaar. Er wordt gelet op punten als klantvriendelijkheid, assortiment en vernieuwing. Maar ook op presentatie, uitstraling en binding met het dorp staan hoog op het lijstje van de juryleden. De juryleden van dit jaar zijn FC Grootegast voorzitter Henk Top, VVSV ’09 voorzitter Albert de Groot en plaatsvervangend voorzitter van VV Zuidhorn Minne Bonnema. Zij zijn zich inmiddels druk aan het voorbereiden, bedrijven aan het bekijken en aan het bedenken waar ze op gaan letten. “Ieder bedrijf heeft natuurlijk zijn sterke en zijn zwakke kanten en tussen de bedrijven zit ook een wereld van verschil”, vertelt De Groot. “Daarom moet je je richten op bepaalde algemene punten. De ontvangst, hoe het bedrijf er van buiten en binnen uitziet en of het personeel er met plezier werkt.” Bonnema vult aan: “En natuurlijk de maatschappelijke betrokkenheid en toegevoegde waarde voor de omgeving.” De mannen hebben er zin in.

Aan de klanten en inwoners van de streek rust nu eerst de dankbare taak om te stemmen op hun favoriete bedrijf. De deelnemende bedrijven zijn te herkennen aan de poster met het ‘Beste Bedrijf van de Streek’-logo achter het raam. De stemformulieren liggen bij de deelnemende bedrijven en kunnen daar opgehaald en ingevuld worden. Er moeten cijfers en een motivatie gegeven worden door de stemmers. Juist die motivatie is heel belangrijk, want die kan doorslaggevend zijn. Zelfs al win je de competitie niet, alleen de motivaties zijn al reden genoeg om mee te doen als bedrijf. De afgelopen jaren passeerden een groot aantal complimenten de revue, zoals ‘hier werkt het vriendelijkste personeel van de streek’ of ‘ik ben nog nooit ontevreden naar huis gegaan’. Ondernemers, die kunnen jullie weer in je zak steken.

Er kan ook gestemd worden via de website van De Streekkrant, www.destreekkrant.nu. En, beste lezers, ga vooral stemmen, want er zijn weer gigantische prijzen te winnen die verloot worden onder de stemmers. Welke prijzen? Eén minuut gratis winkelen bij JUMBO Arkema in Grijpskerk, bijvoorbeeld. Gratis! Of een dinerbon voor 2 personen, aangeboden door restaurant Balk in Zuidhorn. Ook kan er een spelletjespakket, aangeboden door de Marskramer Grootegast, gewonnen worden en een heerlijke taart, aangeboden door Bakker Hamersma uit Grootegast.

Wie wil dat nou niet! Dus hup, naar je favoriete bedrijf, stemmen en win! Het bedrijf dat wint mag de titel ‘Beste bedrijf van de Streek 2016’ dragen, krijgt een wekelijkse vermelding in de Streekkrant, eenmalig een hele pagina en een vermelding voor in de winkel.