Achtkarspelen ontvangt BGT-oorkonde

0
123
BLK-BGT-21

Medewerkers van Achtkarspelen ontvingen op 11 februari een BGT-oorkonde. Een trotse Burgemeester mocht namens deze collega’s de oorkonde in ontvangst nemen van Dhr. Roelof van der Wal. Van der Wal is in Friesland verantwoordelijk voor de totstandkoming van de BGT.
De gemeente heeft de afgelopen jaren hard gewerkt aan het bouwen van de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT). De BGT is een digitale kaart die het grondgebied beslaat van heel Nederland, deze bevat o.a. alle gebouwen, wegen, waterpartijen en groenvoorzieningen.
Achtkarspelen heeft deze kaart opgebouwd voor haar eigen grondgebied en deze nu beschikbaar gesteld voor opname in de landelijk, dekkende kaart. De kaart van Achtkarspelen wordt sinds december 2015 via een landelijk dataportaal beschikbaar gesteld voor diverse afnemers die deze kaart goed kunnen gebruiken voor allerhande toepassingen.