Echtpaar Wiersma-Smit viert diamanten huwelijk

0
150
buitenpost 60 jr huw wiersma

BUITENPOST – Locoburgemeester Marten van der Veen bezocht vorige week het echtpaar Wiersma-Smit uit Buitenpost. Dedde Wiersma en Tine Wiersma-Smit vieren dat zij 60 jaar getrouwd zijn. De heer Smit is geboren op 12 augustus 1932 en mevrouw Wiersma-Smit op 29 januari 1935. Het echtpaar heeft vier kinderen (drie zoons en een dochter) en dertien kleinkinderen.

De heer Wiersma was tot zijn zestigste eigenaar van een fietszaak in Buitenpost die hij overnam van zijn vader. In die tijd richtte hij ook een autogarage op, beide zijn overgenomen door zijn eigen zoon. Naast zijn werk was hij BUVO-bestuurslid, actief-lid en bestuurslid bij de Postruiters Buitenpost. Na zijn pensionering mende hij zelf op een trouwrijtuig die hij verhuurde voor verschillende gelegenheden.

Mevrouw Wiersma-Smit was vanaf haar vijftiende werkzaam als kleuterjuf waar ze mee stopte na haar trouwen. Ze zorgde voor de kinderen en deed het huishouden. Daarnaast was ze werkzaam in de winkel waar ze zich onder andere bezig hield met de boekhouding. De heer en mevrouw Wiersma leven in goede gezondheid in Buitenpost, hebben een vakantiehuisje en fietsen nog graag.