NK veldrijden in 2018 naar Surhuisterveen

0
133

SURHUISTERVEEN – De Koninklijk Nederlandsche Wielren Unie heeft het Nederlands kampioenschap veldrijden 2018 toegewezen aan Surhuisterveen. Een primeur voor Fryslân, want nog nooit eerder werden de kampioenschappen op Friese bodem verreden. Op 13 en 14 januari zullen de renners en rensters in tien verschillende categorieën strijden om de nationale titel. Dat betekent dat alle Nederlandse toppers in deze wielerdiscipline hun opwachting zullen maken in Surhuisterveen.

‘In boppeslach’, noemt voorzitter Albert Helfrich van Stichting Wielercomité Surhuisterveen de toewijzing van de kampioenschappen aan de Feanster organisatie. “Wij zijn al met de voorbereidingen gestart. Onze eerste actie is het parcours, dat we ondertussen in grote lijnen op papier hebben.” De Internationale Centrumcross, die in 2017 wordt verreden op woensdag 4 januari, komt in 2018 te vervallen.