Valentijnswensen voor wethouder Bakker

0
131
ZUIDHORN-gemeentehuis-SP

ZUIDHORN – Groen Links wethouder Henk Bakker ontving maandag 15 februari 140 valentijnswensen van inwoners uit de kleinere dorpskernen. Voorafgaand aan de raadsvergadering overhandigde SP’er Koos Slagter de wensen, netjes verstopt in een mooie papieren paddenstoel, aan de wethouder.

“Het is vooral in de kleinere kernen slecht gesteld met de verkeersveiligheid. Wij zien graag dat de wethouder met maatregelen komt om dit te verbeteren”, vertelt Koos Slagter. De SP heeft daarom een werkgroep opgericht die zaterdag 13 februari bezig is geweest met het verzamelen van de wensen. “De wethouder heeft in november toegezegd de onveilige situaties aan te pakken. Aan die belofte willen wij hem graag herinneren”, zegt Slagter. Volgens de SP rijden auto’s en vrachtauto’s veel te hard door de kleine dorpen in de gemeente Zuidhorn. “Een gevaar voor de kinderen! De SP is dan ook verheugd zo veel bijval te hebben gekregen vanuit de gemeenschap.”

Wethouder Henk Bakker nam de wensen met een lach in ontvangst en herhaalde zijn belofte. Bakker zegt in het voorjaar met concrete plannen te komen om de onveilige situaties binnen de gemeente aan te pakken. “Daarvoor gaan wij met verschillende partijen in gesprek, en daar hoort de SP natuurlijk ook bij”, aldus de wethouder van Groen Links.