AED voor en door het dorp

0
174
AED Hornhuus

DEN HORN – Vorige week heeft burgemeester Swart met twee kinderen uit Den Horn de AED in Den Horn onthuld. Deze AED is door en voor het dorp aangeschaft. De benodigde gelden kwamen enerzijds van de gemeentelijke vrijwilligersprijs 2014 die de bewoners van Den Horn gekregen hebben en anderzijds uit de opbrengst van de veiling van denhornse diensten en goederen. Die veiling vond plaats in september 2015 onder leiding van veiling(burge)meester Swart

Naast de onthulling van de AED was er een demonstratie burgerhulpverlening door burgerhulpverleners uit het dorp en een informatiemarktje over hart en longen. Spectaculair was de demonstratie van de werking van de longen door het opblazen van echte varkenslongen.

Met de actieve burgerhulpverleners en de AED in het dorp wordt de kans op schadevrij overleven van dorpsbewoners bij een hartstilstand behoorlijk groter. Hopelijk is het apparaat nooit nodig.