Gemeenteraad geeft akkoord; Crescendo krijgt nieuw oefenterrein

0
130
Crescendo Showband

OPENDE – De gemeenteraad heeft akkoord gegeven voor een nieuw oefenterrein voor de ‘band op wielen’ Bicycle Showband Crescendo. Oefenen op het parkeerterrein van kippenslachterij Storteboom in Kornhorn is binnenkort verleden tijd, de vijftig koppige showband zal over een paar maanden rondjes fietsen aan de Verbindingsweg in Opende.

“De locatie waar we nu oefenen is niet ideaal”, vertelt voorzitter Alex Nieuwland. “De weg is niet overal even recht, we moeten alle instrumenten ophalen en meenemen naar die locatie en er is geen overdekte plek waar we kunnen schuilen als het regent. Dus de wens voor een nieuw oefenterrein was er al een lange tijd.”

Momenteel is het nieuwe oefenterrein, wat gekocht is door de gemeente, nog een halve hectare braakliggend stuk land. “Wij hebben de verantwoordelijkheid om het terrein klaar te maken voor gebruik”, vertelt Nieuwland. “We hebben een heel plan gemaakt voor wat we nog meer met het plein kunnen doen. Feesten, kermis… Noem maar op. Het wordt eigenlijk omgedoopt tot een multifunctioneel dorpsplein”, lacht hij. “Het is een mooie centrale plek om dingen te organiseren.”

Wel moet de showband nog een aantal subsidies bij elkaar fietsen. “De meeste subsidiekranen staan niet heel erg open”, legt Nieuwland uit. “Ik hoop dat we dit voorjaar bezig kunnen gaan, maar we moeten wel eerst subsidies krijgen. Dus daar zijn we momenteel druk mee bezig, maar dat komt sowieso wel goed.”