Politiek: brandweer voelt zich niet serieus genomen

0
182

BUITENPOST – Brandweermannen in de gemeente Achtkarspelen voelen zich niet serieus genomen door de Veiligheidsregio Fryslan. Dat zegt een meerderheid van de raadsleden. Afgelopen week sprak de raad over de plannen voor komend jaar.

“De vrijwilligers voelen zich geplaagd, ze worden niet serieus genomen,” stelt Theun Nicoloai (PvdA). “We hebben grote waardering voor het werk van deze mensen.” De FNP beaamt dat. “Het wordt naar onze mening allemaal te professioneel. Dat moeten we niet willen, want dan haken al die vrijwilligers af. Betaalde brandweermannen kunnen we niet betalen.”

Burgemeester Gerben Gerbrandy (FNP) moet nu met de kritiek terug naar het bestuur. “Het is niet meer onze taak om met de brandwacht te spreken, maar dat doen we wel. Wij willen weten hoe het met onze vrijwilligers zit, maar deze verhalen heb ik nog nooit eerder gehoord. Ik schrik daar toch wel van. Dus ik ga daarover in gesprek met de brandweermensen en zal indien nodig dat aankaarten bij de Veiligheidsregio.”