Toneelvereniging Dukdalf drie keer succesvol met kolderiek schouwspel

0
239
toneel 019

ZOUTKAMP – Zoutkamp heeft genoten van de drie kolderieke voorstellingen die Toneelvereniging Dukdalf opvoerde. Het stuk “Keerl, krekt’n standbeeld” mag met recht een schot in de roos genoemd worden.

Maar liefst drie volle zalen kon de Toneelvereniging verwelkomen met uitbundig lachend publiek en na afloop alleen maar lovende woorden over het geboden spel. Ook was er waardering voor de passende kleding van de spelers en de aankleding van het toneel. Dat komt op het conto van de kleding- en decorcommissie.

Toneelvereniging Dukdalf bestaat 40 jaar en is bezig met de voorbereiding van een speciaal jubileumstuk dat te maken heeft met het Zoutkamp rondom de afsluiting van de Lauwerszee. Al twee keer eerder heeft Dukdalf zijn grenzen opgezocht door een speciaal geschreven stuk op te voeren in 2001 “het stinkt op Zoltkamp” en in 2009 “het Volksgericht” , allebei vertellend over een periode uit de Zoutkamper geschiedenis. Eind februari 2017 zal Dukdalf hiermee optreden in het Visserijmuseum te Zoutkamp.