Elektrisch voertuig voor ‘clean team’ Grootegast

0
191
cleanteam Grootegast

GROOTEGAST – Het clean team van de gemeente Grootegast gaat werken met een 100% elektrisch voertuig. Portefeuillehouder Openbare Werken wethouder Mark de Haan heeft het voertuig officieel in gebruik genomen.

Het voertuig vervangt de oude dieselwagen. De aanschaf geeft een extra impuls aan het uitgangspunt binnen de gemeentelijke organisatie duurzaam te werken. Het elektrische voertuig is in samenwerking met HRM Hoeksema tot stand gekomen.

Het clean team verzorgt onder meer het halen en brengen van vuilcontainers en het legen en schoonhouden van prullenbakken en ander afval. Omdat bij deze werkzaamheden vaak veel korte eindjes en veel ‘stop en go’ wordt gereden was de oude dieselwagen erg vervuilend voor het milieu. Deze taken kunnen uitstekend met het nieuwe elektrische voertuig worden verricht. Dankzij het compacte formaat is het bovendien mogelijk fietspaden en parken te bereiken.