Zuidhorn wil azc in voormalige schoolgebouwen

0
147
boslaan-zuidhorn-azc

ZUIDHORN – De gemeente Zuidhorn wil 300 asielzoekers gaan opvangen op de terreinen van de voormalige basisscholen De Borgh en Het Anker. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) is inmiddels akkoord met deze locaties.

Na het realiseren van de azc’s is het de bedoeling dat de vluchtelingenopvang in de kern van Zuidhorn maximaal vijf jaar blijft bestaan. Locatie De Borgh aan de Boslaan zal daarbij gebruikt gaan worden voor de huisvesting, locatie Het Anker gaat dienst doen als activiteitencentrum voor het COA. Er is gekozen voor deze locaties omdat er in de buurt goede voorzieningen zijn, volgens Zuidhorn bespoedigd dit de integratie.

Omwonenden zijn donderdagmiddag ingelicht over de plannen van de gemeente. Aanstaande donderdag 7 april vindt er een bijeenkomst plaats voor direct omwonenden en andere betrokkenen. Daarnaast organiseert Zuidhorn op dinsadag 12 april een informatiemarkt voor iedereen in het gemeentehuis. Tijdens de bijeenkomsten gaat de gemeente de reacties verzamelen. Deze zullen op de openbare raadsvergadering van 6 juni besproken worden. Tijdens deze vergadering zal de raad ook beslissen of er op deze locaties wel of geen opvang gaat plaatsvinden.

 

Foto: Google Streetview, het voormalige schoolgebouw aan de Boslaan.