Marcel Smit mei de Hiele Hannel

0
227
marcel

De Friese singer-songwriter Marcel Smit komt op 16 april naar het Baron Theater samen met zijn gezelschap “De Hiele Hannel”. Hierin spelen de muzikanten Wilt Dijk en Wander van Duin. Wilt en Wander zijn beide ervaren rotten in de Friese muziekscène, ze speelden eerder samen in Cotton Green en hebben ook afzonderlijk van elkaar bijna alle Friese podia bespeeld. Zo is Wilt Dijk ook bassist van Irish Stew en speelt Wander van Duin onder andere bij Dixie Doodle en Gurbe en Freonen.

Met het uitbrengen van het album “Muzyk”, in mei 2011, en het album “Mear Muzyk” in november 2014, vestigde Marcel Smit zich in rap tempo tussen de gevestigde orde van Friese troubadours. Zijn liedjes zijn bekend van radio en TV en zijn ook niet meer weg te denken uit de jaarlijkse Friese top 100. Het lied “In part fan dy”, het duet wat hij opnam met Gerbrich van Dekken, wordt door recensenten zelfs gezien als het mooiste Friestalige liefdesliedje van de afgelopen vijfentwintig jaar. De liedjes van Marcel zijn voornamelijk verhalende luisterliedjes uit het dagelijks leven, soms fleurig en cabaretesk maar ook serieus en herkenbaar. Marcel brengt in het Baron Theater een afwisselend en avondvullend programma. Van een lach bij “Omstekeard” tot een traan bij “Ien Winsk”. De liedjes zullen met “De Hiele Hannel” worden gebracht met uitsluitend akoestische instrumenten als gitaar, mandoline, contrabas, dobro, en banjo. Meer informatie is te vinden op de website www.marcelsmit.frl.