Einde aan zegereeks Zuidhorn; Guido Weering bezorgt Aduard 2000 de drie punten

0
155

STREEK – De streek keek uit naar de topontmoeting tussen Grootegast en Wykels Hallum. Alles over deze kampioensstrijd zie elders in dit nummer. Zuidhorn kwam niet tot winst bij Nijland. Grijpskerk herstelde zich van de nederlaag in Opende: 1-0 winst. Aduard 2000 won het hete potje bij Mamio.

Buitenpost, nummer zes, kwam niet door de barriere Olde Veste, de nummer vijf. Gescoord werd er niet op de Swadde. Desondanks regende het scoringskansen aan beide kanten. De eindstand 7-7 had niet misstaan. Het bleef bij 0-0, net als de eerste wedstrijd. Om nog een rol te kunnen spelen in de derde periode moet er komende zaterdag gewonnen worden van PKC’83. Na het teleurstellende paasweekeinde voor ’t Fean ’58 pakten de ‘blauwen’ zaterdag een puntje van het iets hoger staande De Walde. Door de 1-1 passeerde ’t Fean ’58 ONT op de ranglijst. De Feansters staan nu twaalfde. Het gat met nummer elf is zeven punten. Er is een einde gekomen aan de zegereeks van Zuidhorn. De sensationele debutant moest na vijf overwinningen weer een gelijkspel toekennen. Nijland hield de ploeg van Kees Bouma op 2-2. “Ik ben niet blij, maar de uitslag is terecht. Bouma doelde op de 1-2 voorsprong, in het laatste deel. “Dat hadden we niet meer weg mogen geven”. Zuidhorn speelde voor rust matig en had geluk dat het niet achter kwam. Jaap Jacobs en Laurens Bloem (penalty) zorgden voor de 1-2 en leek het in kannen en kruiken. Nijland dacht er even anders over. Opvallend: op VEV’67 na eindigden alle wedstrijden in een gelijkspel. Bij Mamio gebeurt er altijd van alles. “Alle vooroordelen over die club kwamen uit”, sprak Rob Vliek van Aduard 2000. Het was dan ook weer een hectisch potje in Stad. Maar het sportieve aspect mocht er ook zijn. Gescoord werd er volop. Aduard kwam met 2-1 achter. Remco van Merode nam Aduard met twee doelpunten op sleeptouw: 2-3. Mamio, nog met tien man, trok de zaak weer recht. Vlak voor tijd was het Guido Weering, uit het tweede aan de weg timmerend, die hoogstpersoonlijk de winst naar Aduard bracht: 3-5. Opende kon de prima prestatie tegen Grijpskerk geen vervolg geven. Bij Kollum bleef het een brilstand. “Vooraf verwacht je een winst, achteraf moeten we het punt koesteren”, realiseerde Wietse van der Veen zich. Voor de neutrale toeschouwer was het geen wedstrijd ‘op het puntje van de stoel’. De angst om te verliezen regeerde. Opende stond verdedigend goed, maar bracht aanvallend te weinig. Scoringskansen waren aan Edwin Elzinga en Jarno Westerhof niet besteed. Na zes wedstrijden eindelijk weer een overwinning voor Grijpskerk, dat Anjum in eigen huis bedwong. Topscorer Ron Stoutmeijer die sinds januari niet meer heeft gescoord, was goudhaantje. Anjum kreeg een karrevracht aan kansen, Grijpskerk bleek in de counter nu wel effectief. “We hebben niet lang genoeg mee kunnen doen bovenin”, analyseert Mark Kroese het seizoen. “Meer dan een grijze plek zes zit er niet in. Maar dan hebben we het wel knap gedaan met een selectie die aan kwaliteit heeft ingeboet”. FC LEO liep zware klappen op binnen een week. Na de 6-2 nederlaag in Marum, volgde zaterdag een 0-5 thuisverlies tegen Rijperkerk. Leens en Omstreken had een complete offday. En dat tegen de grote concurrent in de strijd tegen degradatie. Rijperkerk zag de belangen beter in. LEO kwam al vroeg achter en liep vervolgens achter de bekende feiten – en tegendoelpunten- aan. In de tweede helft miste Remco van der Klei voor leeg doel. Komende zaterdag wacht Grijpskerk. “Het wordt of nacompetitie of we degraderen rechtstreeks. Of het wordt klassenbehoud. We moeten uit een ander vaatje tappen. Nee, we gooien de handdoek niet in de ring”, meent Arjen Fledderman, die tevens realistisch is: “LEO beschikt over een te smalle selectie. De invallers hebben minder kwaliteit.” Niekerk won verdiend van Middelstum, dat al na vijf minuten met tien man stond. Desondanks was Middelstum de gevaarlijkste ploeg. Tegen de verhouding in scoorde Robert Smit de 1-0. Na de terechte 1-1 bleek Niekerk effectiever en was het de tandem Jasper Siepelinga-Robert Smit die de winst in Eekebuuren hield: 4-2. Held van de dag was echter doelman Dennis Ottens, die een nederlaag voorkwam. Door het verlies van VVK sluipt Niekerk steeds dichter naar de koplopers. De Lauwers hield kampioenskandidaat nummer een WTOC knap in bedwang, maar moest toch buigen: 0-1. De streekderby GSVV-ASC’75 werd een zege voor Augustinusga en Surhuizum. Daardoor hangt jubilaris GSVV nog altijd aan een zijden draadje, dat weer een stukje korter is gemaakt. OKVC heeft de smaak weer een beetje te pakken. ‘Olhoof’ trakteerde Ezinge op een 5-2 nederlaag en dat was de tweede overwinning op rij. Edwin Sieperda (twee), Pieter Sieperda, Edwin Slopsema en Arjen Weening waren de producenten van OKVC. OKVC prijkt op plaats zes. Vol Vertrouwen Samen Verder ’09 blameerde zich door een 13-0 monsternederlaag tegen Kootstertille. De vele afwezigen , en conditionele problemen waren debet aan de 13-0 tegen een uitstekend de Tille. “Cruijff eren doe je bij ‘14’ en dat kwam er niet van omdat VVSV wel hun best deed”, was de reactie van Jaap van der Ploeg. ,Zeester deed het zeer verdienstelijk tegen subtopper Eastermar: 0-2. De ‘Club van 50’ bood een nieuw scorebord aan, hoofdsponsor Athleteshop vele nieuwe ballen, maar Eenrum kon er geen positief vervolg aan geven tegen Engelbert. Voor het eerst in drie jaar zag Ronald Bouwman zich genoodzaakt een donderspeech in de pauze te geven. Na een 0-1 achterstand een beter tweede deel van de Roodbaadjes, wat resulteerde in de gelijkmaker van Michel Maggi. Helaas kwamen de bezoekers opnieuw op voorsprong en keerden met 1-2 huiswaarts. Surhuisterveen was qua voetbal beter dan Jubbega. De individuele klasse van de thuisclub gaf de doorslag. Het verschil werd gemaakt voorin. Na de 1-0 in de tweede minuut, volgde twee minuten na de hervatting de 2-0. De Feansters dwongen wel wat af, maar vonden het net niet. Het wisselvallige Kloosterburen – twee nederlagen en drie winstpartijen in de laatste periode- stelde teleur door verlies bij het laaggeklasseerde Harkstede: 2-0. GVB moest aantreden tegen een verjongd TLC, dat de leiding nam. Frank Vening zorgde weer voor evenwicht. De gasten trokken het duel alsnog naar zich toe: 1-3.