Loopgroep Zuidhorn heeft 2 nieuwe trainers

0
271
examen3

ZUIDHORN – Afgelopen zaterdag was het dan zover. Coos Datema en Peter Disseldorp van de loopgroep Zuidhorn moesten examen hebben examen gedaan bij de atletiekbaan van Groningen om BLT3 trainer te worden. Na een paar maanden oefenen en studeren mochten ze hun eindproef doen waarop ze geslaagd zijn.

Het moest ook wel goed gaan. Er scheen een mooi lentezonnetje en de loopgroep was met een club van ongeveer twintig atleten present om hun toekomstige trainers bij te staan. Eerst was Coos aan de beurt gevolgd door Peter. De examengroep moest inlopen, uitgebreide loopscholing en de korte kerntraining doen.

Met het slagen van deze nieuwe trainers heeft de loopgroep Zuidhorn zeven trainers in de vereniging waar ze zeer content mee zijn. Loopgroep Zuidhorn heeft met dit heugelijke feit weer een stap gezet naar perfecte begeleiding van de lopers. Verbetering van looptechniek, waardoor de kans op blessures kleiner wordt en het plezier in samen lopen blijven belangrijke redenen om bij de Loopgroep Zuidhorn te komen trainen.