Alleen Zuidhorn voor associatieverdrag Oekraïne; Achtkarspelen zegt duidelijk ‘Nee’

0
146
Zuidhorn Stemmen

STREEK – Nederland mocht gisteren naar de stembus. Ondanks de matige opkomst was de boodschap voor het kabinet duidelijk; Nederland ziet het associatieverdrag met Oekraïne niet zitten. Opvallend zijn de cijfers in het Westerkwartier. De inwoners van Grootegast zijn duidelijk tegen het verdrag en hebben dat laten blijken. Maar liefst 63,5 procent van de stemmers heeft aangegeven tegen te zijn. In buurgemeente Zuidhorn blijken de sentimenten toch iets anders te liggen. Daar kunnen de inwoners best leven met een associatieverdrag met Oekraïne. Maar liefst 53,6 procent van de stemmers in Zuidhorn vindt dat het kabinet het verdrag moet ratificeren.

Hierbij de resultaten van de Streekkrant-gemeenten:

Achtkarspelen

Opkomst: 30,5%

Tegen: 67,7%

Voor: 31,9%

 

De Marne

Opkomst: 33,4%

Tegen: 54,6%

Voor: 44,9%

 

Zuidhorn

Opkomst: 38,2%

Tegen: 45,9%

Voor: 53,6%

 

Grootegast

Opkomst: 29,8%

Tegen: 63,5%

Voor: 29,8%