Vierde etappe Energiewacht Tour trekt door Middag-Humsterland

0
151
GRONINGEN (NED) wielrennenDe zesde editie van de Energiewachttour voor vrouwen ging van start met een ploegentijdrit met start en finish op de Vismarkt

Wethouder Henk Bakker geeft aanstaande zaterdagochtend 9 april het startschot voor etappe 4a in de Energiewacht Tour. De start en finish vinden plaats in Zuidhorn zelf en hiertussen rijden de rensters vooral door het Middag-Humsterland. In de middag rijdt het peloton een tijdrit in Leek.

Route Middag-Humsterland

Na de start om 10.00 uur vanaf de Burg. Kruisingalaan te Zuidhorn komt de Energiewacht Tour achtereenvolgens door Briltil (±10.02 uur), Oldehove en Saaksum (±11.00 uur), Den Ham (±11.10 uur), Aduard en Den Horn (±11.30 uur), Enumatil (±11.40 uur) met rond 12.00 uur de finish in Zuidhorn aan de Burg. Kruisingalaan.

Deelname elitevrouwen
Koersdirecteur Danielle Lissenberg-Bekkering verwacht toprensters bij de vierde etappe van de Energiewacht Tour. Acht van de tien hoogst geplaatste teams van de UCI-ranglijst doen mee. Veel van de rensters nemen later dit jaar deel aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Slotetappe Juniorenkoers
De junioren sluiten hun vierdaagse etappekoers af met een etappe in Zuidhorn over hetzelfde parcours als de elitevrouwen. Het startschot is om 12.30 uur en de huldiging vindt rond 14.30 uur plaats op de Overtuinen te Zuidhorn.

Oudste cultuurlandschap
Het college is blij met de komst van de rensters en het parcours door het Middag-Humsterland. Het nodigt ook andere fietsers, wandelaars en dagjesmensen van harte uit dit oudste cultuurlandschap van Europa te ontdekken.