Burgemeester Kor Dijkstra van Grootegast in Hallo Nederland

0
222

GROOTEGAST – Van 11 tot en met 15 april om 16.35 uur op NPO 1 zendt Hallo Nederland van MAX de vijfdelige serie Binnen bij de burgemeester uit. In deze serie worden bijzondere burgemeesters van Nederland in de schijnwerpers gezet.

Waar de burgemeesters van de grote steden vaak niet van de Nederlandse televisie af zijn te slaan, krijgen de burgemeesters van kleinere gemeenten veel minder aandacht. Terwijl juist zij in hun gemeenschappen de rol van burgervader op zich nemen. Van bezoekjes bij 50-jarige huwelijken, tot het in goede banen leiden van een heftige asieldiscussie. De burgemeester is bij uitstek de samenbindende factor in veel kleine gemeenten. Reden genoeg voor Hallo Nederland om hier met de serie Binnen bij de burgemeester verslag van te doen.

De langstzittende burgemeester van Nederland
Kor Dijkstra is burgemeester van Grootegast (Groningen). Na 31 jaar in het ambt is de burgemeester nog steeds gedreven om goed te luisteren naar zijn burgers.  

Hallo Nederland
Maandag t/m vrijdag om 16.35 uur op NPO 1
Presentatie: Jeroen Latijnhouwers, Carrie ten Napel en Mascha de Rooij