Informatiecarrousel over De Skieding Surhuisterveen

0
155

SURHUISTERVEEN – Donderdag 14 april houdt de gemeente Achtkarspelen een extra informatiecarrousel over De Skieding (N358) tussen Surhuisterveen en de A7. De gemeenteraad wordt geïnformeerd over de voorkeursvariant die naar voren is gekomen uit de Milieu Effect Rapportage (MER) van de provincie. Inwoners zijn vanaf 19.30 uur van harte welkom op het gemeentehuis in Buitenpost.

Een veilige Skieding

De provincie wil van de Skieding (de N358 tussen Surhuisterveen – A7) een veilige, snelle en comfortabele weg maken die past in de omgeving. Wat is de beste variant om de Skieding veiliger te maken? Aan het antwoord op deze vraag heeft de provincie de afgelopen tijd gewerkt. Met een uitgebreide m.e.r.-procedure onderzocht de provincie de (milieu)effecten van de verschillende varianten. De provincie voerde verschillende onderzoeken uit en beoordeelde de milieueffecten van de negen varianten. Hieruit is een voorkeursvariant gekomen. Op de website van de provincie, www.fryslan.nl/skieding, is alle informatie over dit project terug te vinden.

Informatiecarrousel

De informatiecarrousel is bedoeld om de raad te informeren. Ook kunt u uw standpunt naar voren brengen. Het is mogelijk om tijdens de informatiecarrousel in te spreken. Als u gebruik wilt maken van deze mogelijkheid, neem dan contact op met de raadsgriffie. Dat kan via raadsgriffie@achtkarspelen.nl of telefonisch op 14 0511.