Koploperbedrijven Zuidhorn maken vliegende start

0
140
Koplopers Zuidhorn

ZUIDHORN – Met een warm onthaal van het gemeentebestuur, maakten 9 authentieke Koplopers een vliegende start tijdens de startbijeenkomst van het Koploperproject Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) in het gemeentehuis van Zuidhorn. In dit Koploperproject werken de MKB’ers samen met de Gebiedscoöperatie Westerkwartier en de Gemeente aan een gemeenschappelijk doel; duurzame winst voor mens, milieu en eigen bedrijf. De Koplopers zijn: Top Milieu Service, Hoekstra Bouw, Hummel Tuintotaal en Koopman Transport in Noordhorn, Spar Attent en Loonbedrijf Mechielsen on Oldehove, Elting Stucadoorsbedrijf, Aannemer Wiersma in Aduard en Fruitboerderij Oudebosch in Niehove.

Het Koploperproject helpt mkb’ers op een doelgerichte en effectieve manier in één jaar duurzamer te ondernemen. Na deze startbijeenkomst ondergaan de Koploperbedrijven een grondige (duurzaam ondernemen) ‘DuOn-scan’. Op basis daarvan wordt de strategische DUON-agenda opgesteld en de Milieubarometer ingevoerd. Tijdens de terugkoppeling delen de Koplopers onderling resultaten met elkaar. In de tweede bijeenkomst worden de MVO-actieplannen besproken en ligt de focus op communicatie over MVO. Eind november dit jaar presenteren de bedrijven hun resultaten aan het publiek, tijdens het Koplopersymposium.

Wethouder Henk Bakker van milieu en duurzaamheidbeleid opende de startbijeenkomst. Hij sprak de ambitie uit met dit project voor zowel Koplopers als de gemeente winst te behalen waardoor een groot aantal ondernemers enthousiast worden voor duurzaam ondernemen. Tijdens de kennismaking gingen de Koploperduo’s in gesprek over de wijze waarop zij duurzame bedrijfsvoering in hun bedrijf doorvoeren. Daarna kregen de Koplopers de ruimte om het bedrijf van een collega te presenteren. Zo ontstond er een boeiende, interactieve estafette van bedrijfspresentaties.