Ale Procee

0
204
MMH Ale Procee

“Handel & Industrie Surhuisterveen heeft mij gevraagd de voorzittershamer over te nemen van Sietze Hoekstra. Een grote eer. Ook omdat ik al ruim 20 jaar in Surhuisterveen woon en werk. Daardoor heb ik veel binding met het dorp en de regio. De komende periode van vijf jaar wil ik inzetten op meer samenwerken, met lef en ambitie. Zorgen dat de detailhandel én de industrie in Surhuisterveen weer echt het middelpunt van de samenleving wordt. Dat gaan we doen door veel leuke evenementen te organiseren en, waar nodig, die nog grootser aan te pakken. Organisatoren en ondernemers moeten elkaar beter weten te vinden en gezamenlijk naar de mogelijkheden kijken om Surhuisterveen nog sterker op de kaart te zetten. Ook gaan we meer acties houden om de mensen naar het winkeldorp toe te trekken. Een mooi voorbeeld daarvan is de actie ‘Feanwurk’. Een groots cadeaufestival dat nu gehouden wordt in Surhuisterveen. Zeventig bedrijven hebben de handen ineengeslagen en geven wekelijks talrijke prijzen weg. Daarbij doen zelfs de landelijk opererende bedrijven mee. Een goed teken, want ‘samen’ is het sleutelwoord. Het is mooi om te zien dat ook de zogenoemde groten bij zo’n actie de boot niet willen missen.

De Vereniging voor Handel & Industrie Surhuisterveen ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet. Er staan mooie dingen te gebeuren en ik ben ervan overtuigd dat ik mijn steentje daaraan kan bijdragen. Ik heb jarenlang in verschillende besturen gezeten, alwaar ik veel ervaring heb opgedaan in het besturen van organisaties en verenigingen. Zo ben ik acht jaar lang voorzitter geweest van Achtkarspelen Bedrijvencontact, het ABC, waar ook veel mooie dingen zijn gerealiseerd. De eerste stap is inmiddels gezet. Er is een strategisch plan samengesteld door internet- en marketingbedrijf Sterc. Jonge Feanster ondernemers hebben meegewerkt aan het plan. Daardoor bevat het plan veel vernieuwende en verrassende elementen. Inmiddels is er al een start gemaakt met de realisatie van een WiFi-hotspot in het dorp. Het kan haast niet anders of Surhuisterveen gaat een mooie periode tegemoet. Ik ben blij dat ik daar onderdeel van kan én mag zijn.”