De Nieuwe Zorg Thuis neemt cliënten en medewerkers TSN over

0
162

STREEK – De Nieuwe Zorg Thuis uit Meppel neemt de cliënten én medewerkers over van het failliete TSN. Dat hebben de colleges van de gemeenten Zuidhorn, Leek, Marum en Grootegast bepaald.

TSN voorziet de 400 cliënten in de gemeenten tot 25 april van zorg. Daarna neemt De Nieuwe Zorg Thuis het stokje over, waarbij het tevens gebruik gaat maken van het personeel van TSN. Deze worden door de Meppelse thuiszorgorganisatie in dienst genomen.

Bij de aanbesteding van de opengevallen zorg die TSN achterlaat hebben alle gecontracteerde aanbieders de mogelijkheid gehad om met voorstellen te komen. Daarbij was de belangrijkste voorwaarde die gesteld werd dat de zorg voor de cliënten gewaarborgd blijft. De keuze is uiteindelijk op De Nieuwe Zorg Thuis gevallen.

Alle cliënten van TSN krijgen binnenkort een brief van hun gemeente waarin de situatie wordt uitgelegd. TSN-medewerkers worden benaderd door De Nieuwe Zorg Thuis om tot een dienstverband te komen.