Jeugdsoos Aduard blijft in de Kameleon

0
153

ADUARD – Het was lange tijd onzeker, maar de kogel is door de kerk: de Jeugdsoos in Aduard blijft zitten waar ze zit, namelijk in de Kameleon. Afgelopen week kwam wethouder Henk Bakker met het verlossende nieuws. Vreugde bij de Werkgroep Jeugd. Ze kunnen plannen maken. Plannen voor activiteiten én om de tent flink op te knappen. Buurtjongerenwerker Inge Sijtsema van de Stichting Welzijn gemeente Zuidhorn (SWgZ): ‘Er is nu duidelijkheid en dat is fijn. Want de Kameleon is bekend bij de jeugd. De jongeren voelen zich er thuis en bovendien biedt de locatie veel mogelijkheden.”

De wens van een buitenschoolse opvang in het dorp was de reden dat het jeugdhonk eventueel moest wijken. Een traject dat al langer dan een jaar loopt, weet Inge Sijtsema te vertellen. “Wij zijn er als jeugdsoos sinds een half jaar bij betrokken. Een half jaar onzekerheid”, zegt de opgeluchte buurtjongerenwerkster. “Want de Kameleon is een plek waar de jeugd graag komt. Een plek die vertrouwd is. We zitten er al 10 jaar. Bovendien is de locatie goed bereikbaar voor iedereen. En weet je wat ook leuk is? We hebben deze week vergaderd en er is een aantal nieuwe vrijwilligers opgestaan! Dat betekent concreet dat we vanaf volgende week iedere vrijdagavond weer open zijn! Zo. Heb je meteen de primeur”, lacht Inge. “Tot voor kort waren we om de twee weken op vrijdagavond open. We zijn van plan om de activiteiten uitbreiden. Nu ligt de focus nog op jeugd tussen de 12 en 18 jaar, maar dat willen we graag wat breder trekken. Het doel is ook om voor kinderen vanaf 6 jaar af en toe iets te organiseren. Nu gebeurt dat 1 keer per maand op de woensdagmiddag, straks proberen we iedere week een leuke activiteit te organiseren voor deze groep. En de spelweek, die moet ook weer terug op het menu.” Ook het kantoor dat nu nog dienst doet als rommelhok wil Inge gaan benutten. “Ik ben van plan er de coachingsgesprekken te voeren die ik met de jeugd heb. Bovendien kan het ook gebruikt worden door de Werkgroep Jeugd Aduard. Allemaal leuke ontwikkelingen. Maar goed, we zullen de boel eerst flink moeten opknappen. Dat bevestigt ook vrijwilliger en betrokken vader Fabian van Dijk. Hij is verantwoordelijk voor de techniek binnen het jeugdhonk. Verlichting, muziek, dat werk. “Eindelijk kunnen we aan de slag. Bezig met de toekomst. Eerst willen we een facelift van het pand. Een likje verf, wat nieuw, fris meubilair, isolatie aanbrengen en heel graag een nieuwe pooltafel.” Maar zoals elke vrijwilligersorganisatie zal beamen: dat gaat niet zonder geld. “We zijn op zoek naar sponsoren”, meldt Inge op de valreep. “Om de spelweek te financieren bijvoorbeeld. Dat mag ook in de vorm van hout of andere knutselmaterialen. En we zouden graag shirts of hoodies willen voor onze vrijwilligers zodat ze herkenbaar zijn. Alle vormen van sponsoring zijn van harte welkom!” Het jeugdhonk is iedere vrijdagavond geopend vanaf half acht tot elf uur voor jeugdigen vanaf 10 jaar. Meer informatie is te vinden op de website: www.jeugdwerkaduard.nl