Lucette van den Berg

0
192
lucette_van_den_berg

LEEGKERK – Op zondag 24 april is zangeres Lucette van den Berg te gast op de Culturele Zondag in de middeleeuwse kerk van Leegkerk. Lucette van den Berg is een van de toonaangevende stemmen van de nieuwe generatie Jiddische zangeressen. Ze heeft opgetreden in theaters, concertzalen en festivals in Europa en de Verenigde Staten. Haar debuut-cd Zing Shtil is door recensenten met veel lof ontvangen.

Lucette begon op zevenjarige leeftijd met haar eerste pianolessen, maar haar echte passie was zingen. Na slechts enkele zanglessen werd zij op zeventienjarige leeftijd aan het conservatorium in Zwolle aangenomen voor klassieke zang. Na haar studie zong zij als soliste in opera’s, oratoria en liedrecitals, terwijl zij in haar studeerkamer voor haar eigen plezier Jiddische liedjes begon te zingen. 
Lucette is een zangeres die vooral speciaal voor haar geschreven repertoire zingt. Zij wil de Jiddische muziek niet alleen laten horen in al haar pracht, maar ook verder ontwikkelen. Daarom is zij initiator en artistiek directeur van het Jiddisch Festival Leeuwarden, dat in 2008 voor het eerst plaatsvond.

Het concert van Lucette begint zondag om 15:30 uur en kaarten kosten 7,50 euro.