VV Zuidhorn organiseert vriendinnendag om in te lijsten

0
178
Pers 2

ZUIDHORN – Op vrijdag 15 april organiseerde vv Zuidhorn in samenwerking met de KNVB voor de eerste keer een Vriendinnendag. De voetbalvereniging heeft meiden- en vrouwenvoetbal als een van haar speerpunten benoemd en pakte de organisatie van het evenement dan ook met volle overtuiging aan. Het werd een avond om in te lijsten.

Er hadden zich ruim tachtig meiden opgegeven. Het zou dus een gezellige boel worden. Veel meiden uit de eigen teams hadden een introducé meegenomen, daarvoor was het tenslotte een vriendinnendag. In het begin van de avond was het nog wat regenachtig, maar dat weerhield de meiden er niet van om massaal naar het kunstgrasveld te komen.
Met een muziekje op de achtergrond ontstond er al snel een gezellig sfeertje. Op het veld waren meerdere voetbal gerelateerde oefeningen uitgezet met daarbij deskundige begeleiders. In groepjes werden deze oefeningen uitgevoerd. De meest in het oog springende oefening was wel het gatendoek, aangeboden door de KNVB. Hierbij werden de voetbalkwaliteiten van de meiden behoorlijk op de proef gesteld. Toch zagen een aantal meiden de bal in het gat verdwijnen. Deze meiden konden na afloop een prijsje in ontvangst nemen, aangeboden door FC Groningen. Zo waren er een vaantje, een bal, voetbalsokken en bidons beschikbaar.

Ook was er voor de deelnemers gelegenheid om een foto te laten maken met vriendinnen, buurmeisjes of klasgenootjes die waren uitgenodigd. De meidenafdeling van vv Zuidhorn had speciaal daarvoor een lijst laten maken. Deze foto’s en ook andere actiefoto’s, gemaakt door fotografen Renate van de Burgt en Simon Martini, zijn te vinden op de facebookpagina VV Zuidhorn Meiden. Daarnaast is er een Google fotoalbum, te bekijken via deze link.

Na afloop werden er goodiebags uitgedeeld met daarin onder andere een haarbandje van de KNVB, een appel (aangeboden door Van Esch Groente & Fruit te Noordhorn) en een pakje drinken (aangeboden door Albert Heijn te Zuidhorn).

Al met al een zeer geslaagde avond! Meiden die door de Vriendinnendag nog enthousiaster zijn geworden over het meidenvoetbal, kunnen tot en met mei elke week gratis meetrainen met een van de vele meidenteams die vv Zuidhorn rijk is. Dat geldt natuurlijk ook voor meiden die er afgelopen vrijdag niet bij konden zijn! Aanmelden voor deze gratis trainingen kan per email via meidenvoetbal@vvzuidhorn.nl. Dat is ook het adres waar alle andere informatie over het meidenvoetbal kan worden aangevraagd, bijvoorbeeld over trainingstijden.

vv Zuidhorn bedankt alle meiden en ouders die aanwezig waren! Verder speciale dank aan alle vrijwilligers en aan de sponsoren: FC Groningen, Van Esch Groente & Fruit en Albert Heijn Zuidhorn. Deze succesvolle eerste editie van de vv Zuidhorn Vriendinnendag werd dankzij hen mede mogelijk gemaakt!