Hardloopwedstrijd op Koningsdag in Oldehove

0
181
Fotoserie

OLDEHOVE – De stichting Oranjerun organiseert dit jaar voor de 8e keer een hardloopwedstrijd op Koningsdag in Oldehove. Wedstrijdlopers lopen de 10 mijl, terwijl recreatieve hardlopers hiernaast ook kunnen kiezen voor een afstand van 5 of 10,6 km. De basisschooljeugd van Oldehove en omstreken is altijd goed vertegenwoordigd, want zij zijn al weer sinds begin maart in training middels hardloopclinics, die door de organisatie gratis worden aangeboden. Inschrijven voor één van de afstanden van de Oranjerun kan via de website Oranjerun.nl, maar ook op Koningsdag zelf tussen 12.00 en 13.30 uur in Sporthal De Kooi aan de Boventilsterweg 1 in Oldehove. De warming-up wordt verzorgd door Lopenenzo.nl en om 14.00 uur zal wethouder Henk Bakker het officiële startschot lossen. Ook als de hardlopers vertrokken zijn, is er genoeg vertier op het Julianaveldje; naast een rommelmarkt zijn er pannaveldjes en springkussens aanwezig. Feestband Exposure zal vanaf 18:00 uur voor een spetterend optreden in de feesttent zorgen. De toegang is gratis.

De stichting Oranjerun is van mening dat ook in de sport een essentiële bijdrage kan en moet worden geleverd aan een schonere wereld. De slogan ‘verbeter de wereld, begin bij jezelf’ wordt daarom in onze organisatie toegepast. De organisatie probeert de uitstoot van schadelijke stoffen te voorkomen of, als dit niet mogelijk blijkt te zijn, deze volledig te compenseren.