Prachtige staaltje muzikale kunst

0
143

WESTERKWARTIER – Afgelopen weekend was het eindelijk zover. Hét concert waar docenten Klaas Stallmann en Mirjam Kok, samen met 75 van hun leerlingen, al maanden naartoe hebben geleefd: ‘Meesterwerken’. Een initiatief van de beide docenten, die aangesloten zijn bij Muziekschool Kunstbedrijven Westerkwartier.

Vijftig leerlingen bespeelden deze avond de dwarsfluit en 25 leerlingen zaten achter de piano. Een bijzondere gebeurtenis, mede dankzij de zes piano’s op het podium, omdat de piano normaal gesproken een begeleidend instrument is en er meestal maar één is, legt Stallmann uit.

Een van de hoogtepunten van de avond was een ‘flashmob’ rond de Bolero van Ravel . Alle pianisten stonden onverwachts na elkaar op om zich muzikaal op hun instrument te mengen met de fluitisten die zich op dezelfde wijze ook steeds massaler manifesteerden. Een concert met visuele effecten.

Er werden onder andere meesterwerken van Beethoven, Bach, Brahms, Verdi, Moussorgsky, Mendelssohn en Dvorak gespeeld, die de 75 leerlingen vol vuur, enthousiasme en muzikaal talent ten gehore brachten. Het publiek beloonde de leerlingen met een lang en ovationeel applaus.