Prestigieuze Abel Tasman Art Prize uitgereikt

0
155
Art Prize

GROOTEGAST – Veel jongeren uit het hele Westerkwartier hebben het afgelopen schooljaar hun meest kunstzinnige ideeën de vrije loop gelaten. Allemaal probeerden ze de gewilde Abel Tasman Art Prize (ATAP) in de wacht te slepen. Met als gevolg een lastige taak voor de onafhankelijke en zeer deskundige jury om de ingezonden meesterwerken te beoordelen.

Tijdens de feestelijke uitreiking in het gemeentehuis van Grootegast kregen de winnaars hun prijzen uitgereikt door burgemeester Dijkstra. Uit de drie genomineerden werd uiteindelijk de inzending van Gert Buist uit Grootegast als beste gewaardeerd. De kersverse hoofdwinnaar heeft in een animatiefilm weergegeven hoe de ontdekkingsreiziger Abel Tasman anno 2016 op reis zou gaan. Gert wint een geheel verzorgde reis van drie weken naar het Australische Tasmanië. Ook waren er prijzen voor Daniëlle Boonstra, die de publiekprijs in de wacht sleepte, en Pieter Oegema die met de stemprijs naar huis ging.

Volgend jaar wordt de kunstprijs gehouden in Tasmanië, alvorens de leerlingen in het Westerkwartier een nieuwe kans krijgen in 2018.