Mooi programma Oranjemarkt Zuidhorn

0
136

ZUIDHORN – Woensdag 27 april is er traditionele Oranjemarkt in Zuidhorn. Er is veel te zien, te doen en te (ver)kopen. Dit jaar heeft de organisatie een tweetal attracties ingehuurd om de Oranjemarkt nog leuker en gezelliger te maken. Zo is er een ballonnenkunstenaar voor de kinderen en zorgt het dweilorkest ‘De Oertetters’ voor een extra muzikale omlijsting. Het programma is als volgt:

Vanaf 06:00 uur is het marktterrein open voor het inrijden van handelaren en particulieren: ingang via de Beatrixlaan. “Dit jaar is het voor het eerst dat wij ook De Stationsweg en de Wilhelminalaan kunnen gaan gebruiken. Daarmee krijgen wij wat meer ruimte om de knelpunten op te lossen. Aanmelden kan hier – wees er snel bij, op donderdag 21 april sluit de inschrijving”, aldus de organisatie. Handelaren en particulieren die nog geen plaatsbewijs hebben dienen zich bij het marktkantoor nabij de kruising Beatrixlaan – Wilhelminalaan te melden.

Vanaf 08:00 uur is de markt niet meer toegankelijk voor motorvoertuigen. Alle auto’s moeten voor dit tijdstip van de markt zijn verwijderd. Om 08:00 uur gaat namelijk de kindermarkt open voor de kinderen om hun plaats in te nemen. Fietsen kunnen bij de fietsenstalling bij het station geparkeerd worden.

Om 09.00 uur is er de aubade nabij het Oude Raadhuis, hijsen van de vlag met wethouder Henk Bakker en de voorzitter en het zingen van liederen onder begeleiding van muziekkorps Wilhelmina.

Om 17.00 uur sluit de markt. Vanaf dit moment worden de marktkramen opgehaald, het materiaal van de stichting opgeruimd en de straten geveegd. Daarom is het belangrijk dat alle handelaren en particulieren voor 17.00 uur het marktterrein verlaten. Vanaf circa 20.00 uur worden de straten weer vrijgegeven voor het verkeer.

Naast de Oranjemarkt op Koningsdag zelf, is het de hele week al feest. Op 22 april is er om 20:00 uur een pubquiz, er teams mee doen van maximaal 6 mensen. Opgave aan de bar van In ‘t Holt of via 0594 505353. Op 23 april om 20:00 uur is er een KUG feest, m.m.v. Radio NL, Hessel Wijkstra, DUW en SWITCH. De kaartverkoop bij Sporthuis Bergman en Café de Opstal.

Op 27 april is er, naast de Oranjemarkt, een Oranjefeest in de tent op het Holtplein. Met DJ’s Stoffer Meijer, Olaf Mathezing en Peter Bolt. Aanvang 16.00 uur.

Op 29 april 2016 is het korenfestival, m.m.v. Shantykoor Allemanseindje, Cantorij Grijpskerk,

RejoiceLaudate Dominum en het Jubileumkoor. Aanvang 19.00 uur. Toegangsprijs: vrijwillige bijdrage.