NordwinFit, een uniek project op het Nordwin College

0
158
NordwinFit

BUITENPOST – De afgelopen twee weken zagen de gymlessen van de leerlingen van de eerste klas van het VMBO-groen in Buitenpost er heel anders uit dan normaal. De leerlingen kregen een uitdagend programma aangeboden dat geheel gericht was op bewegen en gezondheid. Het programma was het resultaat van een prima samenwerking van de school met Bewegingscentrum Switte in Buitenpost.

Vorig jaar werd voor de eerste keer een dergelijk project gerealiseerd. De ervaringen waren toen dermate positief dat besloten werd de leerlingen ook dit jaar weer aan een dergelijk project te laten deelnemen. De afgelopen twee weken hebben de scholieren op maandag en dinsdag een programma doorlopen dat eigenlijk bestond uit twee onderdelen, namelijk het onderdeel Bewegen en het onderdeel Testen & Meten. De leerlingen werden begeleid door instructeurs van Bewegingscentrum Switte, zwembad De Kûpe en de gymdocenten van het Nordwin College.

Het onderdeel Bewegen bestond dit jaar uit: Spinning, Bootcamp en zwemmen. Tijdens het onderdeel Testen & Meten voerden de leerlingen allerlei testjes uit op het gebied van bijvoorbeeld conditie en lenigheid. Kenmerkend voor het project was de praktische insteek met onderdelen waarvan duidelijk is dat ze gewaardeerd worden door de jeugd. Tevens had men zich tot doel gesteld dat het programma zou worden afgesloten met een concreet eindresultaat.

Ook dit jaar zal het eindresultaat een Persoonlijk Evaluatie voor elke deelnemende leerling zijn. In de komende periode krijgt elke leerling een overzicht van alle persoonlijke uitslagen van de metingen tijdens het project. Tevens krijgen de leerlingen naar aanleiding van die resultaten een persoonlijk beweegadvies.