Oranje Getrouw Aduard bestaat 80 jaar

0
156
Koningsdag Aduard

ADUARD – De Chr. Oranjevereniging Oranje Getrouw bestaat dit jaar op 13 oktober 2016 precies 80 jaar. Op 13 oktober 1936 is de Christelijke Oranjevereniging “Oranje Getrouw” opgericht in Aduard. De notariële acte van oprichting vond plaats nadat de vereniging bijeen was gekomen in Aduard. De vereniging wilde graag volledige rechtsbevoegdheid en heeft toen besloten om de statuten van de vereniging gewijzigd vast te leggen in een notariële akte. Dit vond plaats op 6 september 1996.

Voornamelijk is de vereniging actief op 27 april en op 5 mei. Deze vereniging heeft afgelopen jaren heel veel activiteiten georganiseerd. Optochten, Aubade’s, Keep them Rolling, toneelvoorstellingen, kinderspelletjes, traditionele oranjebingo, jaarlijkse schuurverkoop en nog veel meer. Momenteel hebben we 145 leden en 7 bestuursleden. Momenteel nog de enige actieve Oranjevereniging die een Aubade organiseert in de Gemeente Zuidhorn.

Programma Koningsdag 2016 Aduard. 09.00 – 09.15 uur ontvangst van de Chr. Muziekvereniging Juliana, Gemeente Bestuur Zuidhorn en bestuurslid van de Koninklijke Bond Van Oranje Verenigingen. Van 09.30 – 11.30 uur is de Aubade aan het Kaakheem. Kinderen kunnen gratis geschminckt worden en na de aubade is er een groot springkussen. Er is voor iedereen gratis gebak met koffie en thee en ranja. Om 12.30 – 14.30 wordt bij goed weer een sport en spel middag georganiseerd op het Wibrandusveld voor alle kinderen. Zaklopen, Spijkerpoepen, Waterlopen, Touwtrekken, Koemelken en Ballontrappen en Springkussen voor alle kinderen. Om 19.30 uur is de zaal van het Hoge Hof open voor verkoop van de bingokaarten. 20.00 uur de traditionele Oranje Bingo met leuke prijzen. We hopen dit jaar op veel publiek op onze georganiseerde activiteiten.