Kunstmanifestatie ‘Vrijheid van Geest’ in kerken Zuidhorn en Grootegast

0
1261
voorwerk 2

STREEK – Vanaf Hemelvaartsdag tot en met Pinksteren vindt de kunstmanifestatie “Feest van de Geest” plaats in vier kerken in het Westerkwartier. Het Witte Kerkje en Goede Herderkerk in Grootegast, de Gastkerk en de Dorpskerk te Zuidhorn doen dit jaar weer mee aan deze 2-jaarlijkse samenwerking tussen kerken en kunstenaars. Het Pinksterfeest is de inspiratie om de hedendaagse kunst van deze professionele kunstenaars in een expositie in verbinding te brengen met de architectuur van het kerkgebouw. Het thema van de expositie is: ”Vrijheid van Geest”.

U vindt de kunstenaars en hun websites op www.feestvandegeest.nl: Groningen/Noord Drenthe. Dit feest is een uniek landelijk kerk- en kunstevenement. In de provincies Groningen/Drenthe doen 19 kerken mee.

Iedereen is welkom deze gratis toegankelijke exposities in de kerken te bezoeken. De kerken zijn behalve tijdens de kerkdiensten ook open op donderdag 5 mei t/m zondag 8 mei en vrijdag 13 mei t/m maandag 16 mei van 13.00 uur tot 17.00 uur. Op verschillende momenten zullen de kunstenaars aanwezig zijn. Een lezing over de Groningse grafcultuur, een fietstocht, een workshop o.l.v. Karen van Dooren, orgelspel en een fotowedstrijd zijn enkele van de activiteiten tijdens de kunstmanifestatie

Het Feest van de Geest start in Zuidhorn op 5 mei in de Dorpskerk na de dienst van Hemelvaartsdag van 9.30 uur. Het Feest wordt in het Westerkwartier gezamenlijk afgesloten met een Vesper op Pinkstermaandag 16 mei om 17.00 uur in de Dorpskerk te Zuidhorn.