Leerlingen Terra Oldekerk krijgen een workshop bij de slager

0
359
Workshop slager 1

OLDEKERK – Op 21 april was het  ‘de dag van de slager’.  In het kader daarvan gingen een aantal leerlingen van Terra Oldekerk op bezoek bij stagebieder Slager Nederhoed in Leek. Ze kregen een workshop waarin ze een aantal aspecten van het slagersvak konden ervaren. Leerzaam!

Terra Oldekerk heeft een duidelijk gericht stagebeleid en een goede samenwerking met het bedrijfsleven en de zorgsector in de regio. In het kader van loopbaanoriëntatie wordt gekeken naar interesse, vaardigheden en mogelijkheden van de  leerlingen. Op deze manier kunnen zij zich breed oriënteren op het werkveld. Een bezoek als deze informeert de leerlingen volop over keuzes die zij eventueel later kunnen maken.

Herkenbare producten

Slager Jan Nederhoed en Boudewijn Roemers van de S.V.O.(Slagers vakopleiding) lieten op deskundige wijze zien hoe van een half varken in een paar minuten herkenbare producten ontstonden die in de gewone keuken verwerkt kunnen worden. De leerlingen kregen inzicht in het proces van uitbenen, verwerken, hygiëne, economisch werken en de randvoorwaarden die te maken hebben met het slagersbedrijf. De workshop werd door de leerlingen als zeer interessant en leerzaam ervaren. Het zal wellicht positief bijdragen aan het aantal leerlingen dat tenminste een keer stage gaat lopen bij een slager. Voor een aantal zal het misschien een impuls zijn om te kiezen voor een beroep in deze sector. Leuke bijkomstigheid was dat de leerlingen bijgestaan werden door Kevin van der Veen, oud leerling van Terra Oldekerk die met succes voor deze richting heeft gekozen.