Bloemen tegen pesten

0
215
Grootegast SKSG actie tegen pesten-3

GROOTEGAST – Vorige week dinsdag was het de ‘Landelijke Dag tegen het Pesten’. Op de Buitenschoolse Opvang van SKSG Grootegast deden de kinderen ook mee aan het initiatief en stonden zij die dag stil bij de gevolgen van pesten. De kinderen deden dat door elkaar een compliment én een bloem te geven.

In totaal zijn er 3500 bloemen door kinderen aan elkaar gegeven op deze dag. “Natuurlijk zou het 365 dagen per jaar Dag tegen het Pesten moeten zijn”, aldus Eline Kramer, pedagoog bij SKSG. “Maar op deze dag staat SKSG extra stil bij de noodzaak om pesten te stoppen. We besteden er extra aandacht door samen met de kinderen iets positiefs te doen. We vinden het belangrijk om aandacht te besteden aan het feit dat iedereen welkom is erbij hoort. We willen er naartoe dat iedereen respectvol met elkaar omgaat. Belangrijk is dat het uiteraard niet bij deze ene dag blijft, maar dat er regelmatig aandacht wordt besteed aan hoe er met elkaar wordt omgegaan.”