Marco Middelberg

0
220
In Beeld - Marco Middelberg

SURHUISTERVEEN – Marco Middelberg is de komende maanden dirigent van brassband Blaast de Bazuin uit Surhuisterveen. De dirigent uit Baflo vervangt Aline Werkman-Schipper. Werkman is met zwangerschaps- en bevallingsverlof.

Marco Middelberg (44) is geen onbekende voor Blaast de Bazuin. In de jaren negentig viel hij een aantal malen in op euphonium bij de Feanster brassband. Nu is Middelberg terug, en dan in de hoedanigheid van dirigent. “Ik hoop op een mooie tijd samen en zie mogelijkheden om bij te dragen aan de ontwikkeling van de band’’, blikt de enthousiaste dirigent vooruit. “Het plezier in het samen musiceren staat voorop. Die twee dingen gaan denk ik prima samen.’’

Naast Blaast de Bazuin zwaait Marco Middelberg de scepter over Greidebrass uit Spannum. Verder speelt Middelberg euphonium bij brassband Constantijn Huygens in Appingedam. In het dagelijks leven is hij roostermaker op een middelbare school.

De komende tijd heeft Blaast de Bazuin een aantal mooie optredens op de planning staan. Zo begeleidt de brassband op 4 mei de dodenherdenking op het Torenplein in Surhuisterveen. In juni staat deelname aan de Survento Brass op het programma en vrijdag 8 juli is het jaarlijkse straatconcert in het centrum van Surhuisterveen.