Raadsleden geven les op basisscholen

0
321
Grootegast Myra Gastles Politiek

GROOTEGAST – De groepen 7 en 8 van vijf basisscholen in de gemeente Grootegast krijgen de komende weken een bijzondere docent voor de klas: een van de raadsleden uit de gemeenteraad. Myra Eeken-Hermans van de PvdA stond vorige week voor de klas bij de Johannes Bogermanschool in Grootegast.

De gemeenteraad van Grootegast stelt een bedrag beschikbaar om aandacht te geven aan de belangstelling voor politiek onder de oudste kinderen van basisscholen. Er is een project opgezet dat 19 mei zal uitmonden in een jeugdraadsvergadering met 11- en 12-jarige basisschoolleerlingen. Tijdens deze vergadering zal op democratische wijze worden gekozen aan welke van de drie maatschappelijke organisaties in de gemeente Grootegast (IVN Grootegast e.o., Veilig Verkeer Nederland, afdeling Grootegast, Het Rode Kruis, afdeling Noord-West Groningen) het bedrag wordt geschonken.