VZ2000 ziet Renswoude als voorbeeld

0
225

GROOTEGAST/RENSWOUDE – Zelfs als de Grootegast maar de helft van haar inwoners overhoudt, kan de gemeente zelfstandig blijven bestaan. Dat stelt de lokale partij VZ2000, die onlangs een werkbezoek aflegde in Renswoude. In die gemeente wonen namelijk slechts 5000 inwoners en dat is volgens voorman Ytsen van der Velde prima bestuurbaar.

Met de hete herindelingsadem in de nek probeert VZ2000 er alles aan te doen om de de plannen ter elfde ure te keren. Onlangs bracht de partij een bezoek aan Renswoude, waar gesproken werd over de voordelen van zelfstandigheid. “In Renswoude dreigde een herindeling, maar deze werd op het laatste moment stilgezet. 93% van de bevolking was tegen en de inwoners kregen gelijk: in de buurgemeenten steeg de OZB flink en moesten de burgers ineens voor allerlei andere kosten betalen,” stelt Van der Velde.

Hij hoopt dat in Grootegast binnenkort hetzelfde gebeurt. Een referendum over een herindeling juicht hij toe. “Laat de mensen zich maar uitspreken,” is zijn stelling.