Omvangrijk feest voor Aduard

0
198

ADUARD – In 2017 viert Aduard haar 825e verjaardag. Een memorabel jubileum wat niet ongezien voorbij mag gaan. Daarom organiseerde Aduard 825 vorige week een bijeenkomst voor alle partijen die mee willen helpen, werken en denken aan de viering van de verjaardag van Aduard. De presentatie werd geleid werd Katharina Bosch-Krämer.

Ook het bestuur van Aduard 800 was aanwezig. “Om mensen te inspireren vertelde Jan Oomkes in vogelvlucht over de organisatie en festiviteiten van Aduard 800. Hij gaf hierbij veel goede tips!”, aldus Ursula Veldsema van Aduard 825.

Tijdens de brainstormsessie is het raamwerk van de festiviteiten vastgesteld, hetgeen wat de organisatie sowieso graag wil organiseren. Er komt een wandeltocht over het Aduard 800 pad, die over gaat in een route door het dorp met Aduard als foto-expositie. Langs de route zullen dan verschillende activiteiten plaatsvinden.

Een greep uit de ideeën activiteiten die de brainstormsessie op heeft geleverd: kleisculpturenfestival, jaarmarkt, kermis, openlucht kerkdienst, fietstour, versierde voertuigen optocht, toneelvoorstellingen, sporttoernooien en nog veel meer.

Er was een grote opkomst van vertegenwoordigers van een groot aantal van de verenigingen, bedrijven en organisaties uit Aduard. “Het moet een feest worden van, voor en door de dorpen”, aldus Veldsema. “Er is besproken dat Den Ham en Den Horn ook betrokken moeten worden bij het feest. Het zou leuk zijn, gezien de hoeveelheid aan leuke ideeën, om een feestweek te organiseren.”

Dorpsbelangen Aduard neemt voorlopig de overkoepelende planning op zich en zorgt voor het contact tussen de verschillende partijen.