’t Fean 58 ziet beker aan neus voorbij gaan

0
592
Surhuisterveen VV - Fean 58

Surhuisterveen VV - Fean 58-2 Surhuisterveen VV - Fean 58-3 Surhuisterveen VV - Fean 58-4 SURHUISTERVEEN – Afgelopen zaterdag werd –ie gespeeld: de Bekertopper in Surhuisterveen. De loting voor de KNVB beker leverde interessante –lees spannende- wedstrijden op:  VV Surhuisterveen was ingedeeld bij plaatsgenoot ’t Fean 58, Harkema en Houtigehage. Helaas voor ’t Fean werd het een nederlaag: 1-0. Ze moesten toezien hoe Surhuisterveen er een lange afstandsschot in poeierde. “Dat doet pijn”, zegt penningmeester Richard From van ’t Fean.
Om 17.00 uur sharp was de aftrap bij v.v. Surhuisterveen tegen ’t Fean 58 op sportpark it Ketting. “We waren net niet scherp genoeg. Misten kansen. De eerste helft waren we sterker, hadden het meeste balbezit. Maar helaas ging het in de tweede helft mis. Een invaller van Surhuisterveen trapte er van zo’n 25 meter afstand één in. Eerlijk is eerlijk: een geweldige goal. En de ploeg heeft met Theo de Haan een super keeper. Maar pijn doet het zeker. Wij spelen derde klasse, Surhuisterveen vierde. Je zou mogen verwachten dat die moeten kunnen hebben, aldus de sportieve reactie van Richard From.
De geschiedenis van de beide verenigingen is genoegzaam bekend. Surhuisterveen miste op een haar na promotie naar de derde klasse en ’t Fean 58 moet na vele jaren 2e klas in de derde klasse zijn wedstrijden spelen. Surhuisterveen heeft met Germ Huitema uit St. Nicolaasga een nieuwe en enthousiaste trainer gekregen. Ook op spelers gebied is er het nodige veranderd bij de thuisclub. Rob Cazemier en Willem Jan Snoek zijn vertrokken en met Wesley de Vries (overgekomen van Harkema), Blend Barzinghi (een jaar niet gespeeld), Robert Jan Vos (t’ Fean 58), Marco de Jong (Oerterp) en Janco de Jong(Bakkeveen) is de club in de breedte een stuk sterker geworden. Of alle nieuwkomers ook direct in de basis zullen staan is nog de vraag want ook bij Surhuisterveen zijn er redelijk veel mannen op vakantie. Al met al wordt er een mooi en boeiend voetbalspektakel in het vooruitzicht gesteld.