Surhuisterveen gaat weer meedoen om de prijzen

0
271
Surhuisterveen VV - Fean 58 VOETBALBIJLAGE-3

SURHUISTERVEEN – Als de voortekenen niet bedriegen, dan gaat de voetbalvereniging Surhuisterveen ook dit seizoen meer meedoen om de prijzen. In een toch wat voor Surhuisterveen nieuwe vierde klasse hoort de ploeg op papier bij de te kloppen ploegen. Vorig jaar werd de nacompetitie voor promotie naar de derde klasse gehaald, wellicht kan in elk geval dat geevenaard worden.
Die nacompetitie was overigens geen doorslaand succes. Ruinen bleek namelijk vele te sterk en won de tweekamp overtuigend. In Ruinen werd het 3-0, in Friesland wonnen de Drenten met 5-1. Daardoor wacht Surhuisterveen dus nog een seizoen in de vierde klasse. Die uitdaging gaat de ploeg aan met een toch wat ander gezicht. Zo staat er een nieuwe trainer voor de groep. André de Vries was drie seizoen oefenmeester en degradeerde, promoveerde én bereikte vorig seizoen dus de nacompetitie. Dit jaar zwaait Germ Huitema de scepter. Huitema is bepaald niet onervaren en werkte al bij clubs als De Walden, Irnsum, Lemmer en Read Swart.

Behalve een nieuwe trainer, werd de selectie versterkt met vijf nieuwe gezichten. En dat is best veel voor een club als Surhuisterveen. Wesley de Vries is overgekomen van Harkema Opeinde, terwijl de selectie ook versterkt is met Blend Barzingi. Hij was jarenlang speler van harkema Opeinde en bindt na een inactieve periode de kicksen weer onder. Ook nieuw zijn Robert Jan de Vos, Marco de Jong en Janco de Jong, respectievelijk afkomstig van buurman ’t Fean’58, Ureterp en Bakkeveen. Op papier lijkt de selectie beter en breder. Papier beweegt echter niet.
Buitenpost verloor de laatste testcase voor de competitie weliswaar met 2-0 van Harkema Opeinde, het eerste succesje van dit seizoen is wel al geboekt. In de bekerpoule moest namelijk tegen buurman ’t Fean’58 gespeeld worden. Ondanks een matige eerste helft wist de vierdeklasser toch te winnen met 1-0. Matchwinner was ook meteen een nieuwkomer, want Blend Barzingi tekende voor 400 toeschouwers voor het enige doelpunt van de wedstrijd. Waar Surhuisterveen echt staat, wordt vanaf zondag duidelijk. De ploeg van trainer Huitema begint met een thuiswedstrijd tegen het niet te onderschatten Nieuw Roden, dat overigens wel de beste spelers verloor en dus de eerste ploeg moet worden die aan de zegekar van Surhuisterveen gebonden moet worden.