Brons op WK Roeien voor Eline Feitsma

0
315
Eline Feitsma WK roeien

OLDEHOVE/ROTTERDAM – Gyas-roeister Eline Feitsma uit Oldehove heeft, samen met haar drie teamgenoten, brons in de wacht gesleept op de wereldkampioenschappen Roeien in Rotterdam. “We wisten van tevoren totaal niet wat onze kansen zouden zijn, omdat we maar één keer eerder een wedstrijd hadden gevaren in deze opstelling, terwijl bijna alle tegenstanders al internationale ervaring hadden”, vertelt ze.

De 21-jarige roeister is blij met het resultaat: “De voorwedstrijd ging al ontzettend goed, maar daar zakte onze snelheid in het tweede deel van de race een beetje in. Verder kwam de eindsprint er niet zo goed uit, onze start was juist echt extreem hard. In de finale kwam eigenlijk alles wat we beter wilden doen er ook heel goed uit en we denken ook echt dat er niet meer in zat dan dit. We zijn er dus echt ontzettend blij mee!”

De tegenstanders op het WK Roeien onder de 23 jaar waren geducht, maar de vier meiden gaven alles wat ze in zich hadden. En met succes, Feitsma, Clevering, Meester en Drenth mochten in één keer door naar de finale. “In de boot van de Roemenen, die werden tweede met een verschil van maar 0,7 seconden, zat zelfs iemand die net terug kwam uit Rio met een bronzen medaille”, vertelt Feitsma. “Dat we in één keer door mochten naar de finale zonder herkansing was dus al enorm leuk, maar aan een medaille had ik tot die tijd zelfs nog nooit gedacht, dat begon pas wat te kriebelen toen we drie dagen moesten wachten tussen de voorwedstrijd en de finale.”