‘Door de mentaliteit staan we nu in de derde klasse’

0
177
Niekerk Promotie VV Niekerk-8

NIEKERK – Voetbal Vereniging Niekerk beleefde vorig seizoen een ongekende apotheose, met als gevolg promotie naar de derde klasse. Een fantastische prestatie van de zaterdagtak en een unicum voor de rood-witte vereniging. Hoe nu verder? De grote vraag is: kan Niekerk zich staande houden op nog hoger niveau?

“Het ging vorig seizoen natuurlijk al boven verwachting”, geeft trainer Marcel Hiemstra toe, die meteen maar een blik werpt op de nieuwe klasse. “De indeling is mooi. We zitten in een hele voetballende klasse, met veel derby’s. We hadden een lichte voorkeur voor de Friese kant. We zijn hier wel blij mee. Derby’s met Marum, Grijpskerk en Boerakker. En met Appingedam, weet je dat het een voetballende ploeg is”. Het is in ieder geval een gevarieerde klasse, met tegenstanders als SC Loppersum, De Pelikanen, Stadspark en ONR.

Bij Niekerk keert vedette en enfant terrible Jeroen Beerlings terug op het oude nest. “Dat betekent heel veel kwaliteit”, weet Hiemstra. “Het is goed voor de selectie. Vorig seizoen is er zonder hem wel een elftal gesmeed. Toen Jeroen Niekerk verliet (voor een avontuur bij FC Grootegast, red.) draaide alles om hem. Hij komt nu anders terug. Hij stapt er anders in. Dat verneem ik. Hij is zich ervan bewust dat het nu een team is. Ik ben benieuwd. Zijn positie in de voorbereiding was voorin. Maar misschien komt hij wel op een andere plaats terecht”. Hiemstra verder over de voorbereiding. “We hebben nog geen wedstrijd gehad. De late vakantie, daar hebben we wel last van ja. We zijn begin augustus met 28 man gestart, ook met de tweede selectie. Op zich valt het wel mee en kunnen we wel wat doen. Zelf ben ik net terug van Spanje. Toen ik net weg ging speelde Barcelona tegen Sampdoria, die wedstrijd heb ik jammer genoeg gemist. Maar ik heb tijdens de vakantie verder niks aan voetbal gedaan”. Siësta dus. Hiemstra zat ook nog eens op een verblijf dat ‘La Siësta’ heet.

“Voor een club als Niekerk is de derde klasse uniek. Ik ben benieuwd hoe de jongens zich staande houden. De derde klasse is een groot verschil met de vierde. Ik heb vorig jaar Marum gezien. Ik heb mijn ogen uitgekeken. Weet je, de mentaliteit is een van de redenen dat de jongens het gered hebben. Voor de winterstop liep het niet. Daarna hebben we het goed opgepakt met als uiteindelijke resultaat: promotie”. Net als vorig seizoen in de vierde klasse wacht opnieuw in de openingsronde Boerakker. Het zal wederom druk worden op thuishaven Eekeburen. Heel Westerkwartier was aan het eind van het seizoen aanwezig bij de promotiewedstrijd van Niekerk en kijkt uit naar de seizoensouverture op het hogere plan. Ook Hiemstra kijkt uit naar deze streekkraker. “Ja, dat is wel een droomstart.”