De Lauwers niet te spreken over indeling

0
228
VV de Lauwers Gerlof Kootstra

WARFSTERMOLEN – De ‘Meertens’ van Voetbal Vereniging De Lauwers zullen hun ‘nust’ moeten verlaten. De grensclub –de fraai gelegen rivier de Lauwers markeert de provinciegrens van Groningen en Friesland- zal het komende seizoen veel moeten reizen. Dit heeft alles te maken met de indeling en daarover is de club van blauw, wit en rood, bepaald niet te spreken.

“Nee, met klasse 4C zijn we niet gelukkig”, vindt ook trainer Gerlof Kootstra, die een prettige vakantie achter de rug heeft op het eiland Terschelling, waar zijn dochter woont. En dan was er nog de feestweek van Buitenpost, zijn woonplaats. Kootstra is daarom nog goed gehumeurd, maar geeft de KNVB wel een gele kaart. “Om onduidelijke reden heeft de bond besloten ons niet in 4B in te delen, waarvoor we hebben aangevraagd. We zijn in beroep gegaan, maar dat is niet gehonoreerd. We zullen dus extra kilometers moeten maken”. Kootstra is niet lang boos en ziet een voordeel. Hij zegt het op zijn kenmerkende wijze: “De Lauwers gaat zijn topografische kennis bijspijkeren.” De navigatieapparatuur of ouderwetse kaart zal er aan te pas moeten komen. De formatie uit Warfstermolen en omgeving zal onder meer de stad Groningen leren kennen (VVK, GRC, Lycurgus, Mamio), gaat diep Friesland in (Waskemeer, De Sweach) en trekt zelfs naar het Drentse land (BSVV uit Bovensmilde). Maar dan: “het is ook nog eens een zware klasse. ‘Voetbalnoord’ heeft zo’n ‘clixscore’. Wij staan daarin onderaan. Dat zegt niet alles, maar het zal hoe dan ook een zwaar seizoen worden”. Net als de voorgaande jaren dus. Vorig seizoen wist de Groningse-Friese vereniging zich op de laatste speeldag veilig te spelen. “Wat de selectie betreft, we zijn in twee jaar in totaal elf basisspelers kwijtgeraakt, allen om legitieme redenen. Dat is moeilijk op te vangen. We hebben er nu zeven A-junioren bij. Een aantal daarvan wordt ingepast in de selectie. Het is afwachten zie in aanmerking komen voor de hoofdmacht. We hebben één speler van buiten, Danny van der Ploeg, woonachtig in Grijpskerk en overgekomen van OKVC. Hij kwam zich aanmelden. We zijn zelf niet actief op de transfermarkt geweest”. De Lauwers trof het ook al zwaar in de bekercompetitie, met tegenstanders als Kollum en Oostergo. In de voorbereiding deed de ‘zeven dorpenclub’ van blauw en wit ook nog mee aan het Lauwerstoernooi in Kollum. “We hebben een smalle selectie, daarom hebben we niet te veel wedstrijden in de voorbereiding. We moeten de jongens niet te veel belasten”. Kootstra en zijn toekomst in ’t Meertenust: “Het wordt mijn derde seizoen bij de Lauwers. Ik heb een optie voor een vierde jaar. Het bevalt me nog steeds goed. De mens staat voorop bij deze vereniging. Geen kwaad woord over De Lauwers.”