Vogelfestival Nationaal Park Lauwersmeer

0
1455

LAUWERSMEER – Het Vogelfestival Nationaal Park Lauwersmeer op zondag 11 september van 11.00 tot 17.00 uur staat bol van de (vogel)activiteiten voor jong en oud. Voor iedereen die van vogels houdt is deze dag een absolute aanrader. Alle activiteiten zijn gratis!

Kinderen kunnen op vogelspeurtocht, hun eigen vogel kleien, braakballen pluizen en nog veel meer. En voor de allerkleinsten is er een vogelkleurwedstrijd. De wat oudere durfals kunnen een dertig meter hoge kraanhindernis beklimmen en als een zeearend over het Lauwersmeer uitkijken. Regionale ondernemers vullen het totale aanbod aan met tal van lokale streekproducten. Verder zin er excursies, workshops en deskundigen die uitleg kunnen geven. Voor de echte fijnproevers is het mogelijk om op zondag 11 september om 9.00, 10.00 of 11.00 uur eerst op bezoek te gaan bij een vogelringer. Voor deze activiteit dient men zich vooraf op te geven via l.berg@staatsbosbeheer.nl.

De organisatie roept bezoekers op hun overtollige of niet meer gebruikte natuurboeken deze dag te doneren aan de bibliotheek in het Activiteitencentrum. Alle donaties worden voorzien van de gegevens van de gulle gever. Deze boeken krijgen hierdoor een tweede leven en zullen vrij beschikbaar zijn voor alle bezoekers aan Nationaal Park Lauwersmeer.