VVSV 09 wil van de laatste plaats af

0
275
VVSV Ulrum Jaap Bremer

ULRUM – VVSV’09 eindigde vorig jaar helemaal onderaan in de vijfde klasse. De club van ‘vertrouwen’ wil graag de rode lantaarn overdragen aan een andere tegenstander. De verwachting is dat dit ook gebeurt.

Aan het woord Jaap Bremer, wederom rots inde branding achterin, maar ook belast met technische zaken, buiten de lijnen als bestuurslid dan. Bremer is een echte Ulrumer. “Ik voetbal vanaf mijn zevende jaar bij deze club. Ik ben nu 35 jaar. Ik heb nog gespeeld onder de oude naam UVV’70. Er is een tijd geweest dat we samen speelden met Zoutkamp. Doordat Zeester zelfstandig wilde waren we genoodzaakt een nieuwe club op te richten”. ‘Vol Vertrouwen Samen Verder’ is nog altijd de naam, al kun je ‘samen’ in dat verband verschillend opvatten. “Na de breuk was het moeilijk om de boel weer op de rails te krijgen. Het begint nu weer te komen. We zijn volop in opbouw. We steken veel tijd en energie in de jeugd, die in opkomst is. We hebben veel jeugdleden. Dat moet ook, om de toekomst te waarborgen. Probleem is de oudste jeugd. We hadden een talentvolle A-jeugd, maar die groep is uit elkaar gespat. Een deel ging naar Zeester, anderen vertrokken naar elders. En er is toch ook een aantal in het eerste gekomen. Het seizoen ervoor zijn we een zestal basisspelers kwijtgeraakt, daardoor moesten we ook wel jonge jongens inpassen. De mix van oud en jong gaat nog niet goed. Vorig jaar werden we laatste in de competitie. Ik hoop en verwacht dat de jeugd in het tweede jaar beter presteert. Normaal gaat het beter in een tweede jaar. Vorig jaar hadden we te maken met het fysiek van de Friese klasse. Gedeeltelijk zitten we nu n een andere klasse, met ook nog eens veertien in de ‘poule’”. Net als vorig seizoen staat daar ook Zeester bij. Dit pikante duel staat op 8 oktober op de rol. Allereerst in Zoutkamp. “Het doel is hoger eindigen dan vorig seizoen. Ik ben tevreden over onze trainer Jaap van der Ploeg. Zijn oefenstof is leuk en hij weet iedereen goed te motiveren”. Traditiegetrouw begint VVSV na de feestweek met de voorbereiding. “We hebben veel oefenwedstrijden, meer dan in voorgaande jaren”. Over zijn eigen positie: “Ik speel linksachter. Maar ik ben ook regelmatig op het middenveld te vinden. Het klopt, een verdediger is een ondergeschoven kind. Een vies woord in Nederland. Ik voetbal vooruit. Jaap Tuma en Harm Klaver zijn meer ervaren en zijn mijn voorbeelden. Ik ben goed in de duels en sliding is echt mijn ding”. Als het maar geen uitglijder wordt. Wat het ook wordt met de kobaltblauwen, Jaap Bremer zegt er zin in te hebben. En hij heeft er het volste vertrouwen in.