OKVC heeft weer ambities

0
225
Oldehove OKVC Gerard van der zijl

OLDEHOVE – OKVC is de laatste jaren blijven hangen in de vijfde klasse. Met de nieuwe trainer Bert de Vries moet daar verandering in komen. Zowel leider Gerard van der Zijl als de inwoner van Appingedam hebben maar een doelstelling: promoveren.

“Hoe we aan Bert de Vries zijn gekomen? Via Martijn Delies, die onder hem getraind heeft”, vertelt Gerard van der Zijl. “Niet om Wim Nubé, maar er wordt nu anders getraind. Als de jongens het niet begrijpen wordt het spel direct stilgelegd. Wat er vorig seizoen aan mankeerde? We hadden geen afmaker. We zijn nu een redelijke spits aan het kweken. Het is een jongen uit de A-junioren, Stefan Scholtens, die een grote sprong kan maken. Probleem is dat de jonge jongens het spelletje nog niet zo snappen. Met name in de omschakeling. Sommigen denken: laat maar lopen. Positief is de opkomst op de training. Met gemiddeld vijftien man in vakantietijd is dat heel goed. Iedereen wil in aanmerking komen voor het eerste. Er komen wellicht nog een paar spelers bij. Iemand van Helpman moet zich nog overschrijven. Helpman houdt dit nog tegen. Daarnaast wellicht nog een speler van Grijpskerk. De voorbereiding gaat tot nu toe goed. We hebben de eerste twee oefenduels gewonnen, van DIO Groningen en Potetos. De competitie ziet er gunstig uit. Er zitten een paar nieuwe clubs bij, zoals Rood Zwart Baflo. OKVC gaat voor promotie. Voor minder doen we het niet. Deze trainer heeft het in zich”. En die trainer komt helemaal uit Appingedam. Ver weg? Wat is ver?”, reageert De Vries. “Het is 35 minuten rijden. Ik was van plan niks te doen, maar werd toen gebeld door iemand van OKVC, die ik kende. Ze weten mijn ambities. Zij willen promoveren en dat wil ik ook. Ook al is OKVC een dorpsclub, je moet minimaal vierde klasse willen spelen. Ik heb een bepaalde filosofie over voetbal. En werk ook volgens een systeem: in balbezit aanvallend, met veel beweging en verdedigen begint voorin. Ik hoop dat deze jongens dat oppakken. Half november gaan we evalueren. Als ik dan zie dat we met gemiddeld 7 of 8 man op de training komen betekent dit dat de groep niet laat zien de ambitie te hebben te promoveren en trek ik mijn conclusies. Ik heb al wel gezien: conditioneel heeft de groep nog een achterstand. De vermoeidheid zie je in het laatste deel, terwijl de meeste beslissingen vallen in de laatste periode van een wedstrijd”. Tot nu toe kan De Vries alleen maar tevreden zijn. Zoals gezegd: er komen gemiddeld vijftien man op de training. Het tekent de gretigheid van het huidige OKVC . De Oldehove Kommerzijl Voetbal Club, de oudste club van het Westerkwartier, in het rustieke Middag-Humsterland. Maar op zaterdag 3 september is het met de rust gedaan, want dan staat de eerste competitiewedstrijd op het programma. Voor eigen publiek zullen de zwart-witten er tegen het roemruchte Velocitas er alles aan doen om de eerste overwinning binnen te slepen.