Grijpskerk naar Groninger klasse

0
2228
VV Grijpskerk

GRIJPSKERK – VV Grijpskerk is tevreden over trainer Mark Kroese. De stadjer heeft onlangs zijn contract met twee seizoenen verlengd en dat is vrij uniek in de amateurvoetbalwereld. De club ziet verdere mogelijkheden met de huidige selectie en dat ziet Kroese zelf ook.

“De lat moet hoger”, vindt Kroese. “We willen een volgend stapje maken. Vorig seizoen hebben we tot de winterstop meegedaan. Ik hoop dat we dit traject kunnen verlengen. We hebben potentie genoeg met deze selectie. We zijn verhuisd naar een andere derde klasse, 3C. Dat is wennen. En vergt aanpassing aan de tegenstander. De Friese klasse was meer fysiek, in de Groninger afdeling heb je meer voetballende clubs. Dat type voetbal gaat ons zeker liggen. We behoren niet tot de favorieten, maar we gaan zeker meedoen, langer dan vorig seizoen. We zijn vroeg begonnen met de voorbereiding. In juli hebben we tegen sterke clubs gespeeld, zoals eerste klasser Buitenpost, waarvan we verloren. We konden een helft bijbenen. En ook tegen NEC Delfzijl hadden we een moeilijke avond.” Dit in tegenstelling tot de bekercompetitie, waarin Grijpskerk gemakkelijke opponenten trof. Vijfde klasser Kloosterburen werd met 9-0 aan de kant gezet. “Na 25 minuten was het al 6-0. Daarna hebben we het rustiger aan gedaan. Komende zaterdag (afgelopen zaterdag, red.) spelen we tegen VVSV’09, ook een vijfde klasser. Inderdaad, dat is geen maatstaf. Je kunt op deze wijze moeilijk zien hoe je erop staat”. De Derde Klasse C. “Ik kom uit Groningen, dus ken wel een aantal clubs. Marum steekt er bovenuit. ONR en Appingedam zijn ook goed”seizoenen heb bijgetekend. Dat is uniek. Het bevalt van beide kanten goed. Na twee moeilijke jaren zijn we een echte derde klasser geworden”. Het is nog vakantietijd. Kroese geniet ook nog van de zomer. “Ik ben een week naar Valencia geweest. Nee, ik heb de club niet zien spelen, wel een wedstrijd op derde divisie-niveau”. Over niveau gesproken. Van vijfde klasser VVSV’09 gaat Grijpskerk zich voorbereiding op de eerste wedstrijd, Appingedam-uit. De week erop komt het verrassend standhoudende – van vijfde klasse naar derde klasse- Veenhuizen voor het eerst op bezoek op sportpark De Enk, waarna een uitwedstrijd naar Helpman op het programma staat. “Een pittig begin”, weet Kroese.