Haye Wittermans

0
202
Man met de Hamer - Haye

Oud-voorzitter damclub TTS

“Ik ben járen voorzitter voorzitter geweest van damclub Troch Tinken Sterk. Hoeveel jaar precies? Poeh, ik denk zeker wel 25 jaar. Zo gaat dat een beetje binnen de club, als je eenmaal in een functie zit blijf je daarin zitten zolang je lid bent. De voorzitter die voor mij de honneurs waar nam heeft het ook 30 jaar gedaan, toen hij overleden was heb ik het overgenomen.

Het is een vrij makkelijke functie, eigenlijk zelfs een beetje een erefunctie. We vergaderen twee keer per jaar een uurtje, gewoon om alles voor het komende seizoen even door te nemen en een aantal zaken te regelen. Het is niet zo dat ik elke dag aan de bak moet hoor, haha. En daarom is deze functie ook vrij lang vol te houden. Het is niet erg inspannend en het kost niet heel veel tijd. Het regelt zichzelf eigenlijk wel, want de speelroosters worden door iemand anders gemaakt, de wedstrijdleider doet dat. Daarnaast is er een secretaris die de contacten onderhoudt met de dambond. De functies binnen het bestuur zijn erg goed verdeeld, iedereen heeft zijn eigen taak. Als voorzitter hou ik gewoon de boel een beetje in de gaten, zoals ik al zei: een erefunctie.

Ik ben gestopt met het voorzitterschap omdat ik vind dat de jongere leden ook de kans moeten krijgen. Hoewel er in de damclub niemand onder de 50 is, hoor. Maar iemand van iets over de 50, Karel de Bruin, heeft nu de functie van mij overgenomen. De ‘jongeren’ zijn nu aan de beurt, haha. De continuïteit binnen de club moet ook in stand blijven en qua leeftijd is het mooi als er een jonger lid op deze functie gaat zitten. Voor mij was het eigenlijk sowieso niet de insteek geweest om te blijven zitten, maar aangezien ik ook spelend lid ben bij de vereniging was het wel makkelijk. Die 25 jaar zijn zo voorbij en eigenlijk gaat het vanzelf. Zolang je lid bent blijf je in zo’n functie zitten.

Ondanks dat ik gestopt ben met het voorzitterschap blijf ik wel lid bij de club. Ik heb vanaf mijn jeugd aan dammen gedaan. Eerst bij een andere club, toen ik in Harkema kwam wonen heeft het een beetje op een laag pitje gestaan. Ik was toen druk met voetbal en volleybal en was eigenlijk elke avond wel weg. Later, toen dat wat rustiger werd, heb ik het dammen weer opgepakt bij TTS.”