Saskia Broertjes

0
240
saskia broertje In Beeld

OPENDE – Stichting Muziekonderwijs Grootegast (SMG) start eind september met theaterlessen in het Barontheater te Opende. SMG neemt hierbij de organisatie over van stichting Klaver8 in samenwerking met het Barontheater. Dit theater is de ultieme plek voor talentontwikkeling in de regio van de gemeente Grootegast op het gebied van theater.

Docente is Saskia Broertjes, zij zal de lessen voor SMG verzorgen. Saskia woont in Niekerk en is eigenlijk altijd bezig met het maken van theater als acteur, regisseur en als theaterdocent verbonden aan muziek- en basisscholen en daarnaast ook aan middelbare scholen. In 2014 heeft ze de voorstelling ‘Bijna Romeo en Julia’ voor bassischool De Opstap in Niekerk geregisseerd en vanaf 2009 is ze reeds als docent betrokken bij de jeugdafdeling van Shakespearetheater Diever.

Bij voldoende aanmeldingen zal er eind september op de vrijdagmiddag gestart worden met 2 groepen, enerzijds de leeftijdsgroep vanaf groep 4 in het primair onderwijs en anderzijds jongeren uit het voortgezet onderwijs. Per groep worden het komend schooljaar 20 lessen aangeboden en eind maart of begin april worden deze lessen afgesloten met een openbare eindpresentatie in de theaterzaal van het Barontheater. Verdere informatie over aanmelden en lesgeldtarieven is te vinden op de website van SMG: www.muziekonderwijsgrootegast.nl