Zwemmen voor onderzoek naar kanker

0
259
Groningen Swim Challenge

REITDIEP – De laatste zaterdag van augustus, om half zes ‘s ochtends, sprongen de eerste deelnemers in het Reitdiep voor de Swim Challange. Doel: in estafettevorm naar Groningen te zwemmen. Dit jaar deed voor het eerst een team van Palingrokerij Postma mee. Gemotiveerd door het feit dat in de afgelopen vijf jaar twee collega’s de diagnose kanker hebben gekregen en dit overwonnen.

Drie leden van het team bestaan uit medewerkers van de Palingrokerij: Martha de Boer, Gaele Postma en Lisette Rinkema en verder uit Lauwerzijl: Evert-Jan Dam, Isabelle Dijkhuis en Wendy Roossien. Vanaf mei werden ze twee keer in de week getraind door Koos Hovius van het zwembad de Marne samen met Michiel Broere, die het team met zijn bootje begeleidde tijdens de trainingen in het Reitdiep. “Wij van Palingrokerij Postma zijn ontzettend trots op het team dat zij het gehaald hebben en ook nog een topbedrag aan donaties bijeengebracht, namelijk 9452,00 euro”, aldus het team. “Hiermee stonden we op de eerste plaats en dat voor een eerste keer! Vermoeid maar voldaan konden we na de finish in Groningen in de hottub die klaar stond voor het team, natuurlijk met champagne. Wij willen hiermee ook iedereen hartelijk danken voor hun donatie! Uw steun is weer een stapje dichterbij voor onderzoek naar kanker door het UMCG .”